25-10-2014

Nyhedmail fra Green-keeperen - 2014

Man fristes til, at sige "det var så den sæson" og alligevel.

 

Vi er nu uden tvivl nået til den årstid hvor golfspillet bliver mere udfordrende, koldt og vådt. Vi har i den sidste tid mærket efterårets komme og den deraf følgende nedbør. Det har gjort banen våd og det gør, at vi skal passe extra meget på når vi bruger banen.

 

Der er indført følgende restriktioner for banen:

1. Der er lukket for brug af buggies og scootere.

2. Der skal lægges op på fairways.

3. Venstre side af green 11 er hegnet af(den er meget blød) respekter venligst dette.

 

Der vil ikke blive klippet så meget fremover, da græsset langsomt går i stå også for, at skåne banen for skader efter maskinkørsel. Vi har vintergreens klar hvis der bliver behov for disse. disse er blevet nurset henover sommeren og er klar til brug.

Vi har nået meget henover sæsonen, som jeg har nævnt i tidligere nyhedsbreve. Greenkeeperteamet skal henover vinteren have afviklet deres afspadsering og ferie(vi holder kun 2 ugers ferie i sæsonen). Vintertiden bruger vi også til, at få serviceret alle vore mange maskiner(slibning, olieskift og nødvendige renoveringer).

 

Vi har dog stadig planer for efterår/vinter:

 

1. Vi skal have fjernet spunsværket omkring vore søer. Vi vil lave skråninger i stedet for. Dette arbejde vil tage en del  tid.

2. Vi skal have drænet green 2 og green 11. disse lider under vandet og nu graver vi, så vi kan få styr på vandet.

3. Vi påregner, at lave et stort "driving-teested" på driving-rangen. Dette regnes at være klar til brug juli/aug. 2015.

 

Vi har set de første svampeangreb på vore greens, og sprøjet for svamp. det har gjort det nødvendig, at lukke puttinggreen delvis af. Denne vil blive helt lukket af indenfor de næste 2-3 uger. Svampen er den største fjende på vores bane. Hvem gider spille en bane med f.eks. kun 16 greens??  Du kan hjælpe med til, at vi minimerer svampeangreb ved, at rette dine nedslagsmærker op. Hvis du ikke gør det ser svampen sit snit til, at angribe græsset lige der hvor skaden er.

 

Vi håber på alle spilleres forståelse for, at banen ikke kan stå så flot som hvis det var sommer. Der vil være lidt længere græs og måske lidt ormeskud, men sådan er efteråret. Der vil dog stadig være mulighed for mange gode timer med golf henover vinteren. Vore sommergreens holder vi åben så længe og i det omfang hvor det ikke skader disse. Vi er dog nået årstiden hvor der kan forekomme rimfrost. Hvis der er rimfrost vil banen være lukket indtil personalet åbner denne. Hvis vi henover vinteren kommer til en periode med læbngere frost(perm-frost) vil vi spille til vintergreens i denne periode.

 

En stor tak for en god og dejlig sæson skal lyde fra os i greenkeeperteamet - håber vi ses i 2015.

 

Henning Nissen

Chefgreenkeeper